Skip to main content
közigazgatás: magyarpolitikatársadalom

Magyarországi Falumegújítási Díj 2023 – megjelent a pályázati felhívás

Szerző: 2023. szeptember 10.No Comments

„A pályázat célja, hogy felkutassa és díjazza azokat a települési közösségeket, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat. A Belügyminiszter az idei évben is meghirdeti a Magyarországi Falumegújítási Díj 2023. pályázatot „Felépíteni a jövőt” mottóval.

A pályázatot meghirdető célja, hogy felkutatásra, díjazásra és ezzel „reflektorfénybe“ kerüljenek azok a települési közösségek, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat. A kiíró a példák bemutatásával, az információk cseréjével javítani kívánja a falumegújítást végző községek eredményeit, a jó példákkal el kívánják érni, hogy a falumegújítás mozgalommá szerveződjön.

Az idén tizedik alkalommal meghirdetésre kerülő „Magyarországi Falumegújítási Díj” pályázat ezúttal is az „Európai Falumegújítási Díj” pályázati kiírás követelményein alapul, amelyet az Európai Falumegújítási és Vidékfejlesztési Munkaközösség írt ki.

A pályázóknak egy konkrét időszakra vonatkozóan kell bemutatniuk a kiinduló helyzetüket és az időszak végére bekövetkezett változásokat.

Az összeállításra kerülő pályázati dokumentum végeredményben a kiválasztott időszakra vonatkozó számvetés kell, hogy legyen, mely nem kizárólag a települési önkormányzat munkáját, hanem az egész települési közösség, a lakossági civil szervezeteknek, a vállalkozóknak a törekvéseit be kell, hogy mutassa, kitérve azokra az eredményekre is, melyek térségi együttműködés keretei közt, más településekkel való együttműködés eredményeiként jöttek létre.

A pályázaton egy-egy település önállóan, vagy több település együttműködő csoportként egyaránt indulhat.

A pályázatokat egy nyomtatott és egy elektronikus adathordozón (DVD, pendrive) rögzített példányban kell a BM Önkormányzati Gazdasági Főosztályára benyújtani (1903 Budapest Pf. 314.). A borítékra kérjük ráírni: „Falumegújítási pályázat 2023”.

A pályázatok beküldési határideje: 2023. szeptember 27..

A pályázati dokumentáció innen tölthető le.

Forrás:
Magyarországi Falumegújítási Díj 2023. – megjelent a pályázati felhívás; Nemzeti Agrárgazdasági Kamara; 2023. szeptember 7.