Skip to main content
Internetközigazgatás: külföldönközigazgatás: magyarpolitikapolitikai informatikatársadalom

A TikTok lesz az új Facebook az európai politikusok körében?

Szerző: 2024. április 14.No Comments

„A népszerű alkalmazást ellepték az olyan politikusok, mint Simon Harris, Emmanul Macron, Orbán Viktor vagy éppen Karácsony Gergely.

A TikTok népszerűsége egyre nő az európai politikusok körében, annak ellenére, hogy az alkalmazás biztonsága megkérdőjelezhető – írja a Reuters. Simon Harris Írország miniszterelnök-jelöltje például arra használja a kínai tulajdonú közösségi platformot, hogy megmutathassa az embereknek, hogyan is jutott el jelenlegi pozíciójáig. Egy másik jelentős „TikTok-közszereplő” Emmanuel Macron francia elnök, aki már 2020-ben csatlakozott az alkalmazáshoz és mára 4 millió követővel büszkélkedhet. Újonnan debütált még Olaf Scholz is azzal a kijelentéssel, ígéri nem fog táncolni videóiban. A platformra lépés nem is olyan meglepő, hiszen a szélsőjobb oldali német AFD párt már elég aktív az oldalon.

A platform a magyar politikusok körében is egyre népszerűbb. Orbán Viktor például legutóbb saját fiókján beszélt arról, hogy mostanában gyakran hallgatja Azahriah-t. A videó itt tekinthető meg. Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere is előszeretettel használja a videó-megosztót, ahol leginkább a videói alatt feltett kérdéseket válaszolja meg.

A fent említett politikusok azok közé az európai vezetők csoportjába sorolhatóak, akik szerint a kínai tulajdonú közösségi médiaplatform remek lehetőség a fiatalabb szavazók elérésére, annak ellenére, hogy az alkalmazás több biztonsági aggály miatt is megkérdőjelezhető…”

Forrás:
A TikTok lesz az új Facebook az európai politikusok körében?; Kiffer Anna; Economx; 2024. április 13.