Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Buszjegyet a MÁV-appból? Igen! Frissítsen, és spóroljon!

Szerző: 2024. június 10.No Comments

„Bővülnek a jegyváltási lehetőségek a MÁV–VOLÁN-csoportnál: a két közlekedési vállalat integrációjának köszönhetően a Volánbusz járataira szóló menetjegyek – a busztársaság saját jegyértékesítési hálózatán kívül – már nemcsak a MÁV-START pénztáraiban és jegykiadó automatáiban, hanem az egyik legnépszerűbb közlekedési mobilalkalmazásban,  a MÁV appban és az ELVIRÁ-ban is megvásárolhatók – ráadásul 5 %-os kedvezménnyel!

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően még egyszerűbbé válik a buszjegyvásárlás a MÁV-VOLÁN-csoportnál: mostantól hazánk egyik legnépszerűbb közlekedési alkalmazásában, a több mint kétmillió regisztrált felhasználóval rendelkező MÁV appban és az  ELVIRA internetes jegyváltási felületen (a jegy.mav.hu oldalon) is megvásárolhatók a kiválasztott viszonylatra szóló helyközi menetjegyek, 5 %-os kedvezménnyel.

Az utasok így még egyszerűbben és olcsóbban vásárolhatják meg online jegyeiket, illetve elővételben gondoskodhatnak menetjegyük megváltásáról.

A jegyek átszállással történő utazásra is megválthatók?

Igen! Akkor is, ha több autóbuszjárattal lehet csak megközelíteni az úti célt. A jegyet elővételben ebben az esetben is a teljes szakaszra meg lehet vásárolni az applikációban vagy az interneten keresztül – a buszjegyek ugyanis adott útvonalra és járatokra szólnak, és a rajtuk szereplő érvényességi időn belül használhatók fel.
Fontos: a MÁV-appban, vagy a jegy.mav.hu oldalon megváltott jegyek csak a helyközi autóbuszjáratokra érvényesek!

Hogyan lehet érvényesíteni a megvásárolt buszjegyet?

Az elővételben vett jegyet minden esetben be kell olvasni az autóbuszok fedélzetén működő validátorokkal. Ezért célszerű már a felszállás előtt előkészíteni az elektronikus vagy kinyomtatott jegyet és természetesen az esetleges kedvezményre feljogosító dokumentumokat is. Az online megváltott menetjegyet (a jegy.mav.hu oldalon vásárolt jegyet is) a MÁV applikációban lehet bemutatni a validátoros beolvasáshoz.

Helyjegyet is lehet venni az autóbuszjáratokra az applikációban vagy a jegy.mav.hu oldalon?

Még nem, de hamarosan erre is lehetőség lesz. A helyfoglalással igénybe vehető autóbuszjáratok a nyár folyamán kerülnek be a közös értékesítési rendszerbe, addig ezekre a járatokra a megszokott módon, a volanbusz.hu oldalon lehet helyjegyet vásárolni.

Mit kell tenni az új jegyértékesítési mód igénybevételéhez?

Mindenekelőtt a MÁV applikáció legfrissebb verziójával kell rendelkeznünk a telefonunkon. Amennyiben nincs még telepítve az applikáció, úgy telepíteni szükséges azt a mobilkészülékre, vagy ha már rendelkezünk vele, akkor a letöltött verziót frissíteni szükséges.
A folyamatról itt lehet tájékozódni.

Forrás:
Buszjegyet a MÁV-appból? Igen! Frissítsen, és spóroljon!; MÁV-csoport; 2024. június 5.