Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Új funkciók az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (EKR)

Szerző: 2024. július 8.No Comments

„Új funkciók váltak elérhetővé az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (EKR) 2024. június 30-tól. A fejlesztés strukturáltabb keresési lehetőséget biztosít a közbeszerzési eljárások között, ami lehetővé teszi, hogy a gazdasági szereplők könnyebben elérjék az üzleti lehetőségeket.

A felület átalakítása és a korszerűbb keresőmotor beépítése a közbeszerzési eljárások könnyebb és átláthatóbb keresését biztosítja. A fejlesztéssel a közbeszerzések közötti keresés lényegesen differenciáltabbá, hatékonyabbá és pontosabbá válik, ezzel is megkönnyítve az üzleti lehetőségek felkutatását. A korábbi felülethez képest továbbfejlesztették a CPV kód, a közbeszerzés tárgya, valamint a teljesítés helye szerinti keresési feltételeket, ami jelentős mértékben segíti az eljárások közötti eligazodást.

A fentieken túl egy hirdetményfigyelési szolgáltatás is megvalósult, amelynek segítségével a gazdasági szereplők – kiemelten a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások – automatikus e-mail értesítéseket kaphatnak az általuk korábban megadott keresési feltételeknek megfelelő, újonnan megjelenő közbeszerzési hirdetményekről, üzleti lehetőségekről. Az új, ingyenes értesítési funkció akár EKR regisztráció nélkül, e-mail címmel történő feliratkozással is elérhető. A fejlesztés célja, hogy a vállalkozások egyszerűen és időben tudomást szerezzenek a közbeszerzési piac számukra releváns lehetőségeiről. Az értesítések a közbeszerzési eljárásokra (aktuális üzleti lehetőségekre) és a meghirdetett előzetes piaci konzultációkra (jövőbeli üzleti lehetőségekre) vonatkozóan is beállíthatóak.

A fejlesztések a 1118/2023. (III. 31.) Korm. határozat szerinti, a közbeszerzésekben a verseny szintjének növelését célzó intézkedésekről (2023–2026) szóló cselekvési tervben foglalt intézkedésként valósulnak meg.”

Forrás:
Új funkciók az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben; Pályázati Portál / KTM; 2024. július 1.