Skip to main content
informatikaközigazgatás: külföldöntechnikatudomány

Kína úttörő városokat választ ki, amelyekben minta Beidou-alkalmazásokat fognak használni

Szerző: 2024. július 28.No Comments

„ Kína készen áll a Beidou navigációs műholdrendszer nagyszabású alkalmazásának támogatására, és a tervek szerint számos kísérleti várost jelöl ki a Beidou tömegfogyasztásban, gyártásban és olyan feltörekvő ágazatokban való alkalmazásának demonstrálására, mint az ipari Internet és a mesterséges intelligencia (MI) – derül ki a kínai Ipari és Informatikai Minisztérium (MIIT) által kiadott közleményből.
A Beidou nagyszabású alkalmazása mostanra a piacosítás, iparosítás és nemzetközivé válás kritikus szakaszába lépett – áll a közleményben.

A bejelentés szerint Kína a Beidou különböző iparágakban való elterjedésének lehetővé tétele érdekében támogatja a szakterület vezető vállalkozásainak fejlesztéseit, a termékminőség javítását, a Beidou-alkalmazások népszerűsítését és egy erős ipari ökoszisztéma kiépítését.
A bejelentés szerint a kísérleti projektek három területre, nevezetesen a tömegfogyasztásra, a gyártásra és az integrált innovációra összpontosítanak.
A tömegfogyasztás területén a kísérleti városok olyan területekre összpontosítanak majd, mint az okostelefonok, a viselhető eszközök, a táblagépek, a megosztott utazási eszközök és az alacsony magasságban repülő pilóta nélküli légi járművek. A vállalkozásokat ösztönözni fogják a Beidou-termékek fejlesztésére és gyártására, ezáltal folyamatosan javítva e termékek kínálatát.

Az ipari gyártás területén a kísérleti városok felgyorsítják a Beidou alkalmazását olyan kulcsfontosságú területeken, mint az autók, hajók, repülőgépek és robotok – áll a közleményben.

A helyi önkormányzatoknak ösztönözniük kell a járművek internetéhez és az intelligens hálózathoz kapcsolódó platformok kiépítését, és növelniük kell a Beidou-rendszerrel felszerelt haszongépjárművek és személygépjárművek arányát.

Az integrált innováció területén a „Beidou Plus” alkalmazások új használati alkalmazásait fogják kidolgozni. A Beidou-rendszer innovatív alkalmazásait a feltörekvő iparágakban, mint például a járművek Internete, a tárgyak Internete, az ipari Internet és a mesterséges intelligencia, támogatni fogják.

Ez elősegíti a Beidou-alkalmazások mély integrációját az intelligens városok, az intelligens közlekedés, az intelligens logisztika, az intelligens tengerészet és a precíziós mezőgazdaság területén kialakuló új fejlemények lehetőségeivel- áll a közleményben.”

Forrás:
China to launch pioneer cities showcasing exemplary Beidou applications; China Daily / Xinhua; 2024. július 18.
Lásd még:
BeiDou; Wikipédia
BeiDou satellite navigation system to undergo significant upgrade; Chinese Academy of Sciences; Tech Xplore; 2024. július 25.
The high-precision market of Beidou continues to expand, and the industry deeply cultivates large-scale applications; China News Service; 2024. július 19.