Skip to main content
informatikatársadalom

iPhone után Androidon is elérhető a magyar fejlesztők útvonaltervező alkalmazása

Szerző: 2010. október 6.No Comments

„…A SmartCity egy Budapestre készült útvonaltervező alkalmazás. Nagyjából azt tudja, amit egy átlag navigációs szoftver, csak épp nem az autósoknak, hanem a tömegközlekedőknek segít megtervezni, hogy milyen útvonalon, milyen járatokkal érdemes eljutniuk A-ból B-be…Sallai Péter azt mondta erről, hogy „a célunk egyébként az, hogy nem csak Budapest, hanem az egész országot lefedjük, a vidéki és országos szolgáltatókat is bevonva. Így például (erre már csináltunk egy demo adatbázist) Debrecenből elindulva, akarsz elmenni Pécsre, akkor a Debreceni helyi közlekedéstől kezdve, a MÁV-on át, a Budapesti átszállással együtt, egészen a pécsi tömegközlekedésig háztól-házig megtervezi az utat.”
A navigációs mobilalkalmazások persze akkor tudnak igazán sikeresek lenni, ha a telefon GPS-funkcióját tényleg csak akkor használják, amikor arra feltétlenül szükség van. Például ha a felhasználó kifejezetten elkavarodik az utazás közben, vagy újra akarja tervezni az útvonalat.
A SmartCityben a felhasználók kommenteket tudnak írni helyekhez, járatokhoz, ami sokszor valóban hasznosabb információ, mint mondjuk a menetrend.”

Forrás:
Érkezik Androidra is a budapesti SmartCity, Webisztán blog, 2010. október 6.