Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatási informatika

Interjú a HP Magyarország új vezetőjével

Szerző: 2011. január 26.No Comments

„– Hogyan értékeli a kormányzat néhány hete napvilágot látott fejlesztési elképzeléseit?
– Számos pozitív dolgot tudok kiolvasni a tervezetből. Az egyik ilyen, hogy az államigazgatás ahhoz hasonló megoldásokat kíván alkalmazni, mint amilyeneket a vállalati szektor már jó ideje használ: nyílt, szabványos rendszereket, egységesítést, konszolidációt. Különösen örülök annak, hogy a dokumentumban kiemelt helyet kapott az egyes intézkedések eredményességének mérése. Azt is látom benne, hogy erősíti az infokommunikációs szektor húzó- és multiplikátor hatását, ami mindenképpen jót fog tenni az ágazatnak.
Ugyanakkor azt is látni vélem, hogy az államigazgatás nagyon sok informatikai jellegű feladatot magára szeretne vállalni. Ez viszont nem lesz egyszerű, mert ezen a téren olyan cégeknél kellene hatékonyabban működnie, amelyek viszont csak ebből élnek, és piaci versenyben állnak helyt.

– Az új technológiai trendek (virtualizáció, számítási felhő) inkább kihívásokat, vagy inkább lehetőségeket tartogatnak a HP számára?
– Szerintem egyértelműen lehetőségeket. Miközben a vállalatoknál továbbra is lényeges marad a költségtakarékosság, az informatikának egyre inkább értékteremtő ágazattá kell válnia. Ehhez pedig új megoldások, az infrastruktúra hatékonyabb kihasználása kell, amire például a felhő egy jó válasz. Ugyanakkor a felhők kapcsán mindenki a nyilvános felhőkre gondol, én pedig úgy vélem, legalább ilyen fontosságúak lesznek a vállalatok belső használatra kiépített, az erőforrások jobb kihasználását ugyanúgy lehetővé tévő privát felhők is.”

Forrás:
IT Business, 2011. január 18.