Skip to main content
közigazgatás: magyar

1 milliárdot spórol idén a Békés Megyei Kormányhivatal

Szerző: 2011. április 17.No Comments

„- Már az egyes szakigazgatási szervek átköltöztetése nyomán kiváltott bérleti díjak megtakarításával is több mint 100 milliót spórolhatunk az idén, amelyhez dologi kiadásaink nagyfokú csökkentése mellett komolyabb leépítések elkerülésével közel egymilliárd forintot takaríthat meg a kormányhivatal már az első költségvetési évében – jelentette be Erdős Norbert.

A Békés megyei kormánymegbízott hozzátette, hogy történtek ugyan személyügyi átszervezések a szakigazgatási szerveknél, de ezt főleg nyugdíjazásokkal oldották meg. A 2011-ben 5,8 milliárdos főösszegű költségvetésből gazdálkodó kormányhivatal ezzel ellensúlyozni tudja a központi források és zárolások következtében felmerülő pénzügyi hiányosságokat.

Erdős Norbert személyi változást is bejelentett a kormánymegbízotti értekezlet keretében, eszerint március 1-jei hatállyal dr. Lukácsi Krisztina az Egészségbiztosítási Pénztár Szakigazgatási Szervének új vezetője. A jogász végzettségű egészségbiztosítási szakember röviden összefoglalta a szerv jövőbeni irányításának fontosabb irányelveit, mely szerint komolyabb hangsúlyt fektetnének az ügyfélközpontúság hatékonyabb érvényesülésére. Az új vezető külön kitért a szolgáltatások elérhetőségének kérdésére is, ezzel kapcsolatban a gyulai ügyfélszolgálati iroda mellett említést tett az orosházi, szarvasi és szeghalmi ügyfélszolgálati pontokról.”

Forrás:
1 milliárdot spórol idén a Békés Megyei Kormányhivatal, Hír6.hu, 2011. április 14.