Skip to main content
közigazgatás: magyar

Egyre többen látogatják a kormányablakokat

Szerző: 2011. június 7.No Comments

„A kormányhivatal személyi állományának sikerében nem a kor, a nem, vagy a diplomák száma a döntő tényező, hanem az elkötelezettség, a munkabírás és a szorgalom. Komárom-Esztergom megyében 47 fős közigazgatási hivatalból kellett 630 fős kormányhivatalt alakítani. A vezetőkkel és a szakigazgatási szervekkel folyamatos kommunikációt tartunk fenn. Június végén összejövetelt tervezünk, ahol a megyei jegyzők az illetékes emberektől első kézből kaphatnak tájékoztatást – a Rádió Orient műsorában Török Ádám, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal főigazgatója mutatta be hivatalát.

Komárom-Esztergom megyében 47 fős közigazgatási hivatalból kellett 630 fős kormányhivatalt alakítani. A pénzügyi, az informatikai és a humánpolitikai főosztályt a nulláról kellett felépítenünk. A funkcionális feladatokat ellátó kollégákat közel kellett helyezni a törzshivatalhoz. Szerencsére ezt sikerült hamar véghezvinnünk. Jó vezetőket találtunk, fiatal és hatékony csapat született. Jelenleg legnagyobb feladatunk a főosztályok közötti összhang megteremtése. Ennek érdekében folyamatosan vezetői, főigazgatói értekezleteket tartunk, ahol megvitatjuk a felmerülő problémákat. A hivatalban a jövőben nem kell létszámcsökkentéstől tartani – mutatta be a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal felépítését az OrientPress Hírügynökség közigazgatási rádiójának vendége.

A vezetőkkel és a szakigazgatási szervekkel folyamatos kommunikációt tartunk fenn, az ajtónk bármikor nyitva áll számukra. Az elmúlt időszakban több kistérségi és megyei értekezletet tartottunk. Emellett megalakult a megyei államigazgatási kollégium valamint annak 4 bizottsága is. Fontosnak tartjuk, hogy minden szakigazgatási szervnek lehetősége legyen a bemutatkozásra, az állandó beszámolásra és a tájékozódásra. Kooperáló, támogató együttműködés épült ki. A Közigazgatási és Igazgatásügyi Minisztériummal (KIM) is jó kapcsolatot alakítottunk ki, problémás ügyben órákon belül érkezik a segítő válasz – utalt az együttműködésre a főigazgató.”

Forrás:
Török Ádám: egyre többen látogatják a kormányablakokat, OrientPress, 2011. június 6.