Skip to main content
közigazgatás: magyar

Majdnem ezer határozatot semmisített meg a kormány

Szerző: 2011. július 14.No Comments

„871, az eljárásokat akadályozó országgyűlési határozat hatályon kívül helyezését hagyta jóvá szerdai ülésén a kabinet – közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az MTI-vel.

Kovács Zoltán elmondta: a közigazgatási apparátus a 2010 májusa előtti parlamenti határozatokat vizsgálta át, és 871 olyan határozatnak a hatályon kívül helyezését kezdeményezte, amely a hétköznapokban a különböző eljárásokban mind a mai napig gátolta a hatékony működést. A 871-ből 171 határozat még 1990 előtti, van közöttük egészen az 1950-es évekig visszanyúló avítt, értelmetlen rendelkezés is – tette hozzá, példaként említve a második havannai kiáltvány kiadása, a vietnámi nemzetgyűlés felhívása alkalmából született dokumentumokat és a forradalmi munkás-paraszt kormányról szóló határozatot. Eljárási ügyekben természetesen nem ezek okoztak nagy problémát, hanem több, rendszerváltás utáni szabályozás – jegyezte meg.

Az államtitkár hangsúlyozta, az egyszerű állam azt jelenti, hogy a felesleges jogszabályokat ki kell iktatni, ezért a kormány- és a miniszteri határozatokat is át fogják tekinteni. Emlékeztetett, a Magyary-terv egyik célja a magyar „jogszabálydzsungel” felszámolása.”

Forrás:
Majdnem ezer határozatot semmisített meg a kormány, HVG.hu/MTI, 2011. július 13.