Skip to main content
jogművelődés

Közbeszerzés a Digitalizált Törvényhozási Tudástár portáljára

Szerző: 2011. szeptember 1.szeptember 4th, 2011No Comments

„A Digitalizált Törvényhozási Tudástár portáljának tervezésére, kialakítására és karbantartására írt ki tárgyalásos közbeszerzési eljárást az Országgyűlés Hivatala – olvasható a Közbeszerzési Értesítőben.

A nyertes pályázó által létrehozandó internetes felület mintegy kétmillió oldalnyi, zömében 1945 előtti jogforrás, országgyűlési dokumentum és szakirodalom hozzáférését teszi majd lehetővé. A pályázatra a kiíró szeptember 9-ig várja a jelentkezéseket, a pályamunkákat szeptember 21-ig bírálják el.

Az Országgyűlés Sajtószolgálata korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Országgyűlési Könyvtár projektjét az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési alap 200 millió forinttal támogatja. A Digitalizált Törvényhozási Tudástár célja könyvek és időszaki kiadványok, történeti országgyűlési dokumentumok, jogforrások, valamint jogi és számos történettudományi és politikatudományi szakirodalom digitalizálása. A projekt biztosítja az Országgyűlési Könyvtár állományának védelmét is, a jövőben az olvasók által igényelt másolatokat ugyanis nem az eredeti dokumentumról, hanem a digitális másolatokról készítik.

A digitalizálandó állomány 36 százaléka könyv (lexikonok, adattárak, monográfiák, tanulmánykötetek), 31 százaléka jogforrás (1945 előtti döntvények, közlönyök és egyéb hivatalos lapok), 24 százaléka időszaki kiadvány (jogi, politikatudományi és történettudományi folyóiratok), 9 százaléka pedig történeti
országgyűlési dokumentum (jegyzőkönyvek, naplók, irományok, költségvetések, zárszámadások).”

Forrás:
Közbeszerzés a Digitalizált Törvényhozási Tudástár portáljára, HVG.hu/MTI, 2011. augusztus 30.