Skip to main content
közigazgatás: magyar

Változás a védelmi igazgatásban

Szerző: 2011. december 1.No Comments

„A védelmi igazgatás átalakulásáról, s a polgári védelmi gyakorlatok tapasztalatairól is tájékozódott csütörtökön a megyei védelmi bizottság.

2012. január elsejétől a megyei védelmi bizottság elnök feladatait nem a megyei közgyűlés elnöke, hanem megyei kormánymegbízott látja el, erről dr. Baán Mihály alezredes, a Vas Megyei Védelmi Bizottság titkára tájékoztatta a megyei védelmi bizottság tagjait. A védelmi titkárság beépül a megyei kormányhivatal törzshivatalába. A honvédelmi jellegű feladatok vonatkozásában profiltisztítás is történik majd. A védelmi bizottság elnökének a munkáját minősített helyzetben katonai, illetve katasztrófavédelmi elnökhelyettes segíti. A titkárság látja el a jövőben is a mindennapi feladatokat, míg a védelmi bizottság továbbra is konzultatív testület marad

Az idén öt településen, Szombathelyen, Körmenden, Szentgotthárdon, Meggyeskovácsiban és Nyőgérben tartottak polgári védelmi gyakorlatokat.Ezek tapasztalatairól számoltak be az érintett városok és községek helyi védelmi bizottságainak elnökei. A gyakorlatok költségeit pályázati forrásból finanszírozták a települések.

Dr. Baán Mihály tájékoztatást adott a Vas megyei védelmi igazgatási webhely feltöltésének és alkalmazásának a tapasztalatairól. Ez olyan adatbázis, amelyhez mind a települések, mind pedig a védelmi igazgatás hozzáférhet, s jelentősen gyorsítja az információkhoz való hozzájutást.”

Forrás:
Változás a védelmi igazgatásban, Vas Népe, 2011. december 1.