Skip to main content
közigazgatási informatika

EKOP-2.1.13 kódszámú, „Ügyfélkapcsolatok fejlesztése” című kiemelt projekt

Szerző: 2012. március 12.One Comment

„Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent az „Ügyfélkapcsolatok fejlesztése” című, EKOP-2.1.13 kódszámú kiemelt projekt. A konstrukció keretében 2 milliárd Ft áll rendelkezésre. A projektjavaslat benyújtására 2012. március 6. és 2012. április 6. között van lehetőség. A projekt keretében olyan új megoldást kell kialakítani, amely lehetővé teszi az ügyfelek hatékonyabb kiszolgálását, csökkenti az adminisztratív terheket (beleértve a befizetési kötelezettségeik megismerésével és teljesítésével kapcsolatos elfoglaltságukat), s az új szervezet – Nemzeti Adó- és Vámhivatal – számára a jelenlegi „részszervezetek” és „részfunkciók” helyett egy egységes, hatékony működést biztosít.

A projekt eredményeképpen meg kell újítani az ügyfélkapcsolati rendszert: az eddigi szervezetekhez, sőt azon belül egyes szakterületekhez kötődő szemlélet helyett az ügyfélhez rendelt folyószámla-szemlélet kerül előtérbe, s az egyes nyilvántartások technikai értelemben egységes kezelésre (elérésre) válnak alkalmassá. A tényleges működésnél az adótitokra vonatkozó szigorú jogosultságkezelési szabályok további érvényesítése mellett megteremtődik a lehetősége az ügyfél rendelkezése esetén a rugalmasabb elérésnek (például ahol ez racionális, legyen lehetőség az egyablakos ügyintézésre valamennyi adatkörre nézve).

A projekt részeként az egyes folyamatok esetén megvalósul az ügyfelek számára önkiszolgáló jellegű ügyintézés (automatizálás), valamint az ügyfélkapcsolat területén új szolgáltatások kerülnek bevezetésre. Összességében a projekt továbbfejleszti mind a személyes, mind a telefonos – egyes vonatkozásokban az elektronikus – ügyfélkapcsolatokat, javítva azok szolgáltatási színvonalát, ugyanakkor lehetővé téve az összevont szervezeti forma előnyeinek érvényesítését.”

Forrás:
Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent az „Ügyfélkapcsolatok fejlesztése” című, EKOP-2.1.13 kódszámú kiemelt projekt, Infotér/NFÜ, 2012. március 6.