Skip to main content
közigazgatás: magyar

Üres plázába költöztetik a kormányhivatalt Komárom-Esztergomban

Szerző: 2012. március 14.No Comments

„A kormány a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal és tatabányai szervei elhelyezése érdekében egyetért egy Integrált Közigazgatási Központ kialakításával és felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a MNV Zrt. folytassa le az elhelyezéshez szükséges eljárást. A kormány döntését a hétfőn megjelent Magyar Közlöny ismertette.

Több helyszín vizsgálata után az Omega Pláza nevű, jelenleg üresen álló bevásárlóközpontot javasolták az MNV Zrt-nek, mivel a 10 700 négyzetméteres épületben az összes szervezet elfér – mondta Czunyiné dr. Bertalan Judit megyei kormánymegbízott.

Az MTI információi szerint az épület jelenleg állami tulajdon, mert a bevásárlóközpont a megnyitás után néhány hónappal csődbe ment és a hitelező bank tulajdonába került.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkársága szerint jelenleg a Komárom-Esztergom megyei kormányhivatal és a különböző hatóságok 770 dolgozója 32 különböző telephelyen végzi munkáját. Évente 400 millió forintot költenek csak az épületek fenntartására.

A kormányablak jelenlegi helyszíne kedvezőtlen, szakértői vélemény alapján sem a kormányablak, sem az okmányiroda nem bővíthető, a két helyszín fejlesztésre sem alkalmas.

Horvátth Orsolya osztályvezető tájékoztatása szerint a kormányhivatal egységes elhelyezésével 77 millió forintos megtakarítással számolnak. Az épületbe legkésőbb 2013 első felében költözhetne be a hivatal.”

Forrás:
Üres plázába költöztetik a kormányhivatalt Komárom-Esztergomban, HVG.hu/MTI, 2012. március 12.