Skip to main content
közigazgatási informatika

Az ügyfélkapcsolatok elektronizálása egyes bírósági eljárásokban (EKOP-1.A.1)

Szerző: 2012. március 22.október 27th, 2018No Comments

„Az Országos Bírósági Hivatal az ügyvitel egyszerűsítése, az adminisztratív terhek csökkentése érdekében hamarosan megteremti a lehetőséget a bíróságok számára az elektronikusan érkező dokumentumok fogadására és felhasználására. Ezzel a megoldással egyszerűbbé teszi az állampolgárok számára is az ügyintézést és hatékonyabbá az ítélkezésben érintett szervezetek közötti információcserét.

Az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) egyik kedvezményezettje az Országos Bírósági Hivatal. Az Európai Unió és a Magyar Állam összesen 400 millió forintos támogatást nyújt a fejlesztéshez.

Az Országos Bírósági Hivatal Az ügyfélkapcsolatok elektronizálása egyes bírósági eljárásokban megnevezésű, EKOP-1.A.1-08/B-2009-0002 azonosító jelű projekt részeként az Informatikai rendszer bevezetéséhez szükséges szoftvertermékek szállítása, informatikai fejlesztések, valamint kapcsolódó szolgáltatások tárgyban két részfeladat megvalósítására folytatott le közbeszerzési eljárást:
1. a projekten belül az informatikai rendszer bevezetéséhez szükséges szoftvertermékek szállítására, informatikai fejlesztésekre, valamint kapcsolódó szolgáltatásokra
2. és a projekten belül a BIR-O rendszer informatikai fejlesztésére, valamint kapcsolódó szolgáltatásokra.

A közbeszerzési eljárás eredményeként 2012. március 20. napján került sor a két vállalkozási szerződés megkötésére az 1. részfeladat tekintetében a Synergon Rendszerintegrátor Kft. és a KOPINT-DATORG Informatikai és Vagyonkezelő Kft. (sic!) közös ajánlattevőkkel, mint nyertes ajánlattevőkkel, a 2. részfeladat megvalósítására a Synergon Rendszerintegrátor Kft-vel, mint nyertes ajánlattevővel”

Forrás:
Az Országos Bírósági Hivatal Sajtóközleménye, MTI Országos Sajtószolgálat, 2012. március 20.