közigazgatás: magyar

Kinevezték a védelmi bizottságok titkárait

Szerző: 2012. május 11.No Comments

„A fővárosi és megyei védelmi bizottság titkárainak kinevezési okmányait adta át ma Hende Csaba honvédelmi miniszter a tárca Balaton utcai épületében. A húsz titkár a továbbiakban a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium állományából vezényelve végzi védelmi igazgatási feladatait a megyeszékhelyeken.

Az eseményen jelen volt dr. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára, Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium (HM) közigazgatási államtitkára, dr. Virág Rudolf, a KIM helyettes államtitkára, a területi államigazgatás fejlesztésével kapcsolatos feladatok ellátásért felelős miniszteri biztos, dr. Tóth Ferenc dandártábornok, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság polgári védelmi főfelügyelője, valamint dr. Tokovicz József mérnök dandártábornok, a HM Védelmi Hivatal főigazgatója.

A 2012. január elsején hatályba lépett Alaptörvény, valamint az új honvédelmi törvény és annak végrehajtási rendelete jelentős változásokat hoztak a honvédelmi felkészítés és a védelmi igazgatás terén. A változások meghatározó eleme, hogy a közigazgatás korszerűsítése és a hatékonyabb állam kialakítása érdekében a megyei és a fővárosi védelmi bizottságok elnöki tisztsége a megyei közgyűlési elnököktől és a főpolgármestertől átkerült a megyei, illetve a fővárosi kormányhivatalok vezetőihez, a kormánymegbízottakhoz. Mindez szorosan kapcsolódik a közigazgatás átalakításának azon alapelvéhez, hogy az állami feladatok kerüljenek az állami szervekhez. A változtatások megteremtették a feltételeit a területi szintű honvédelmi és katasztrófavédelmi feladatok hatékonyabb ellátásának.”

Forrás:
Kinevezték a védelmi bizottságok titkárait, Honvédelmi Minisztérium, 2012. május 11.