művelődés

Ingyenes Digitális Oktatási Alapcsomag a magyar iskoláknak

Szerző: 2012. június 17.november 25th, 2018No Comments

„Együttműködési megállapodást kötött a kormány és a Microsoft Magyarország. A cég évi 52 milliárd forint értékű Digitális Oktatási Alapcsomagot ajánlott fel ingyenesen a magyar oktatási intézményeknek – jelentette be csütörtökön Giró-Szász András kormányszóvivő, Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár és Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

A megállapodás kapcsán Giró-Szász András emlékeztetett, a kormány a társadalmi alrendszerek megújításakor mindig kiemelt területként tekintett a közoktatásra, hiszen a fiatalok megfelelő képzése jelenti hazánk jövőjét. Elmondta, hogy a Microsoft felajánlása mintegy 2 millió magyar diáknak segít a versenyképesség és az esélyegyenlőség erősítésében.

A csomag a XXI. század legkorszerűbb tanulási környezetét teszi elérhetővé minden diák számára lakóhelytől és szociális háttértől függetlenül – tájékoztatott Papp István. Kiemelte: a csomag jelentős lépés lehet a magyar oktatásban megszerezhető tudás versenyképesebbé tételében, a magyar és a nyugati diákok közötti esélyegyenlőség megteremtésében.

A Microsoft Magyarország több mint két évtizede elkötelezett egy versenyképesebb, fenntarthatóan működő magyar gazdaság megteremtése mellett. A csomag illeszkedik a Microsoft által kidolgozott globális edukációs programba, a magyar diákok így a legversenyképesebb diákközösségének egyenlő esélyű tagjai lehetnek – nyomatékosította a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár azt hangsúlyozta, bőségesen van pótolni valónk e területen, majd leszögezte, nagyon fontos a digitális analfabétizmus felszámolása. Lázár János úgy fogalmazott, a cég felajánlása olyan gesztus a diáktársadalom felé, mely nagyban hozzájárul versenyképességükhöz, esélyegyenlőségükhöz.

A Miniszterelnökség támogatja a felzárkózás minden esélyét, minden e célt elősegítő kezdeményezésben részt vesz – fogalmazott. Hangsúlyozta: készek a további partnerségre, a kormány a Microsoftra természetes szövetségeseként tekint.

Az államtitkár úgy fogalmazott, e partnerséggel, az infokommunikációs eszközök segítségével a magyar gazdaság is lehetőségekhez jut, valamint a kormányzat krédója is megvalósulhat: hatékony állam legyen Magyarország. Ne nagy állam legyen, hanem hatékony – húzta alá.

Lázár János kiemelte Vályi-Nagy Vilmos kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkár, illetve az Emmi Oktatásért Felelős Államtitkárságának a lebonyolításban való közreműködését.”

Forrás:
Ingyenes Digitális Oktatási Alapcsomag a magyar iskoláknak, Miniszterelnökség, 2012. június 14.