Skip to main content
közigazgatási informatika

Már tableten is bepillanthat a Bundestag életébe

Szerző: 2012. június 25.No Comments

„A német törvényhozás alsóháza, a Bundestag kibővíti mobil kínálatát: az új parlament alkalmazást már táblagépekre is lefejlesztették – közölte a Bundestag kommunikációs irodája hétfőn.

400 ezer felhasználója van eddig a Bundestag okostelefon alkalmazásának, melyet iPhone-ra és Androidra is kifejlesztettek. A német törvényhozás alsóháza most újdonsággal állt elő, az alkalmazás ugyanis már elérhető iPadre és androidos táblagépekre is.

A „Deutscher Bundestag” nevű alkalmazás segítségével bárki nyomon tudja követni Bundestagban történő eseményeket és a kibővített funkciók segítségével nagyobb képernyőn is nézhetik a parlament mindennapjait. Az összes plenáris ülést élőben közvetítik, a szónokokat és a vitákat is nyomon követhetik az alkalmazást tabletjeikre töltők.

Az alkalmazás segítségével a felhasználók a Bundestag nyomtatott anyagaihoz is hozzáférhetnek, de belenézhetnek a 620 képviselő önéletrajzaiba, munkáiba is, tájékozódhatnak a Bundestag aktuális napirendjéről. Nagyméretű képek segítségével akár virtuális túrát is tehetnek a Reichstag épületében, vagy kinézhetnek a hatalmas kupola ablakaiból.”

Forrás:
Már tableten is bepillanthat a Bundestag életébe, HVG.hu, 2012. június 25.