Skip to main content
egészségügyközigazgatás: magyar

Egészségügyi humánerőforrás monitoring (TÁMOP-6.2.1-11/1) – aláírták a támogatási szerződést

Szerző: 2012. július 7.július 8th, 2012No Comments

„Európa többi országához hasonlóan Magyarországon is humánerőforrás-hiánnyal küzd az egészségügyi ágazat. A folyamatos, magas színvonalú betegellátás fenntartása érdekében elengedhetetlen tehát az ágazati humánerőforrás jellemzők, trendek nyomon követése, a megoldást segítendő pontos statisztikák és cselekvési tervek készítése.

A projekt legfőbb célja, hogy javaslatot nyújtson az egészségügyi dolgozók életútjának, pályamódosításának, személyes karrierjének támogatására, hogy előrejelezze a közép- és hosszútávú képzési szükségleteket, továbbá hogy hazánkat is bekapcsolja a nemzetközi kölcsönös információ- és adatszolgáltatásba.

Kidolgozásában Dr. Szócska Miklós, az EMMI egészségügyért felelős államtitkára, az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal, illetve a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) közösen vett részt.

A most aláírt szerződés az Új Széchenyi Tervből 500.000.000 forint vissza nem térítendő támogatással segít feltérképezni az egészségügyi ágazatban jelentkező humánerőforrás-hiány megoldási lehetőségeit.”

Projektgazda: Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH)

2011. november 8.: A projektjavaslat benyújtására  2011. november 20. és 2011. december 15. között nyílik lehetőség.
2012. január 31.: A projektjavaslat benyújtására 2012. február 20-ig van lehetősége.

Forrás:
Az egészségügyi humánerőforrás monitoring fejlesztéséről írt alá szerződést Szócska Miklós, kormány.hu, 2012. július 6.
TÁMOP-6.2.1-11/1 Egészségügyi humánerőforrás monitoring pályázati oldal
, nfu.hu