közigazgatás: magyar

Kormányablakok: ügyintézés vonatra várva

Szerző: 2012. július 18.No Comments

„A jövő év végére háromszáz helyen lesz lehetőség egyablakos ügyintézése.

A tervek szerint 2013 végére épülnek ki a kormányablakok minden leendő járásszékhelyen és olyan településen, ahol most okmányiroda működik, és MÁV-pályaudvarokon is nyílnak majd kormányablakok – mondta a Kossuth Rádiónak Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért felelős államtitkára.

„Ott nagyon sok ember megfordul, kényelmessé tennénk számukra az ügyintézést” – fogalmazott az államtitkár, megjegyezve: a nagyobb állomáson és megyeszékhelyeken nyílna kormányablak.

Az egyablakos ügyfélszolgálatokon minden államigazgatással kapcsolatos hatósági ügyet egy helyen lehet majd elintézni. A nyitva tartás is kedvezőbb lesz, mint most az okmányirodákban vagy az ügyfélszolgálatokon: hétköznap reggel 8-tól este 8-ig várják az ügyfeleket – mondta Szabó Erika.

15-20 milliárd forint áll rendelkezésre a fejlesztéshez, ebben már az irodák kialakítása, egységes felszerelése és az informatikai háttér is benne van. A tervek szerint államkötvényt is lehet majd vásárolni a kormányablakokban.”

Forrás:
Kormányablakok: ügyintézés vonatra várva; Hirado.hu/Magyar Rádió; 2012. július 18.