Skip to main content
gazdaságInternet

A Google már értékesebb, mint a Microsoft

Szerző: 2012. október 3.No Comments

„A New York-i tőzsde zárásakor a Google piaci értéke 249,9 milliárd dollárra emelkedett, míg a Microsoft apró csökkenéssel 247,2 milliárd dollárra esett vissza…A szakértő szerint az átrendeződés egyértelműen a web irányába tolja el a hangsúlyt. A tech cégek listáját jelenleg az Apple vezeti, a 618,1 milliárd dolláros kapitalizációjú vállalat nem csak az IT szektorban az első, de egyben a világ legértékesebb cége is.”

„A Bloomberg amerikai üzleti lap szerint a rangsor változása azt jelzi, hogy a befektetők nagyobb potenciált látnak az internetalapú szolgáltatásokban a hagyományos szoftvereknél.

Bár a Microsoft is kínál felhőalapú szolgáltatásokat, a cég mobil operációs rendszere még nem terjedt el, a táblagépekre is szánt Windows 8 pedig csak a hónap végén fog megjelenni. Noha a cég bevételei még magasabbak a Google-énál, ezek többsége olyan hagyományos szoftverekből származik, mint a Windows vagy az Office.

Ezzel szemben az Apple és a Google a mobil eszközök szegmensének vezető szereplői lettek, az okostelefonok és táblagépek döntő többségén ennek a két cégnek a szoftverei és szolgáltatásai működnek.”

Forrás:
A Google már értékesebb, mint a Microsoft; Világgazdaság; 2012. október 2.
Már a Google is többet ér a Microsoftnál; [origo]; 2012. október 2.