Skip to main content
közigazgatás: magyar

Magyary városában Magyary nyomdokain

Szerző: 2012. október 22.No Comments

„A közigazgatás átszervezéséről, a tatai járási hivatal kialakításáról, a járási hivatalban ellátandó feladatokról tartott közmeghallgatást a polgármesteri hivatal dísztermében Török Ádám, a megyei kormányhivatal főigazgatója és Michl József, Tata polgármestere. Nagy volt az érdeklődés, sokan állva voltak kényszerűek hallgatni Michl József megnyitó szavait a közmeghallgatáson.

Török Ádám tartalmas előadásában elmondta, hogy vidéken százhetvenöt, a fővárosban huszonhárom kerületben működik majd a járási hivatal 2013. január elsejétől. Megyénkben hat hivatalt állítanak fel, a tatai mintegy 40 ezer állampolgár ügyes-bajos dolgait intézi majd.

– Nagyon szigorú követelményeknek kell megfelelniük a járási hivatalok munkatársainak, csak diplomával dolgozhatnak ezen a fontos közigazgatási helyen – hangsúlyozta Török Ádám, majd a kormányablakok jelentőségéről is beszélt. Ezek szerint 64 ügyet lehet ezeken a helyeken majd intézni, Tatán például 15 kolléga várja az ügyfeleket délelőttönként, aztán délutánonként ugyanannyi. Lesznek ügysegédek is, akik a járáshoz tartozó településeken „veszik fel a rendeléseket”, pontosabban intézik a polgárok ügyeit, ezzel is mentesítve őket a tatai székhelyre utazástól.

– A modern magyar közigazgatás kiötlőjének, Magyary Zoltánnak Tata a szülővárosa, és mindenképpen a nagy előd útmutatásait kell követni. Ő dolgozta ki a korszerű járási rendszert, voltaképpen arra épül a mai megújulás. Célunk, hogy városunkban legyen a legjobban működő járási hivatal a megyében – összegezte a sikeres fórum tapasztalatait Michl József.”

Forrás:
Magyary városában Magyary nyomdokain; Izsáki Éva; Tata Város Önkormányzata/MTI Önkormányzati Sajtószolgálat; 2012. október 20.