közigazgatás: magyar

Újabb járási megállapodás született

Szerző: 2012. október 22.No Comments

„Vinnai Győző, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője október 16-án írta alá a járási megállapodást Kemecse Város polgármesterével, Lipők Sándorral.

A megállapodás értelmében Kemecse városa 2013. január elsejétől járási székhellyé alakul, ezzel együtt pedig Kormányablak is nyílik a településen.

A járási hivatalok a megyei Kormányhivatal szervezeti egységeként fognak működni, és két részből épülnek fel. Az egyik része a törzshivatal lesz, ami a működésért fog felelni, míg a másik a szakigazgatási szervekből fog kialakulni. Ez utóbbi látja majd el a szakmai, hatósági feladatokat és a hozzájuk tartozó ügyintézést. Ide tartoznak a földhivatali, munkaügyi, szociális igazgatási, családtámogatási, népegészségügyi, állategészségügyi és építési ügyek.

A járási hivatal azonban szeretné majd ott is biztosítani az ügyintézést, ahol most nincs okmányiroda, így kormányablak sem lesz. Ezeken a településeken kirendeltség fog működni, itt az ügyfelek hétfőtől péntekig elérhetik a járási hivatal kormánytiszviselőit (az ügysegédeket), akik az ügyiratokat elviszik a legközelebbi kormányablakba, majd az ügyintézés után visszaviszik a kirendeltségekbe. Ilyen kirendeltség ott lesz, ahol az ügyfelek és az elintézendő ügyek száma indokolja az állandó ügyfélszolgálati jelenlétet.

A járási rendszer kialakításának célja a hivatali ügyintézések gyorsabbá és egyszerűbbé tétele, így az állam közelebb kerülhet az állampolgárokhoz.”

Forrás:
Újabb járási megállapodás született; Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal; 2012. október 17.