Skip to main content
gazdasághírközlésjog

Változtatna a frekvenciapályázatok felülvizsgálatán egy módosító javaslat

Szerző: 2012. október 24.No Comments

„Módosítaná az elektronikus hírközléssel és a digitális átállással összefüggő egyes törvényekről szóló javaslatot a parlament kulturális és sajtóbizottsága.

Az Országgyűlés honlapján található módosító javaslat az indoklás szerint az első fokon eljáró Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz telepítené a frekvenciahasználati jogosultság megszerzését szolgáló árverési vagy pályázati eljárásokban hozott hatósági határozatok bírósági felülvizsgálatát. A javaslat garanciális szempontból biztosítja továbbá a rendes jogorvoslat lehetőségét az elsőfokú bírósági határozattal szemben – olvasható az indoklásban.

Az elektronikus hírközléssel és a digitális átállással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló előterjesztést október elején nyújtotta be Cser-Palkovics András és Rogán Antal fideszes képviselő.

A törvényjavaslat egyebek mellett jövedelemadó-mentessé tenné a digitális átálláshoz nyújtandó állami támogatást a szociálisan rászoruló háztartások esetében. A képviselők javasolják azt is, hogy az elektronikus hírközlési szolgáltató ne számolhasson fel külön díjat például a számla kiállításáért, függetlenül annak formátumától, illetve a számla befizetéséért, függetlenül a befizetés módjától.

Az előterjesztés benyújtása után az MSZP üdvözölte a fogyasztóvédelmi szabályokat, a frekvencia-árverés kapcsán ugyanakkor kifogásolta, hogy a javaslat megszüntetné a hatósági határozatokkal szembeni többfokozatú jogorvoslatot, mindössze a Kúria vizsgálhatná felül azokat.”

Forrás:
Változtatna a frekvenciapályázatok felülvizsgálatán egy módosító javaslat; HVG.hu/MTI; 2012. október 24.