Skip to main content
Internetmédiatársadalom

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság véleménye : A gyermekbarát internet európai stratégiája

Szerző: 2012. november 21.No Comments

„1.1 Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) tudomásul veszi a szóban forgó közleményt, amely meg kívánja valósítani az Európai Unió gyermekjogi ütemtervének egyik kötelezettségvállalását (a 9. cselekvést), amelynek célja a kocká­zatok megelőzése, a gyermekek felelősségvállalása, valamint az internethasználatban való részvételük növelése, az internet pozitív megítélésének („a tudáshoz való hozzáférés, a kommu­nikáció, a készségfejlesztés, valamint a karrierkilátásaik és foglal­koztathatóságuk javítása terén kínálkozó lehetőségek”) keretében (1).

1.4 Az EGSZB mindazonáltal kiemel néhány problémát és hiányosságot is, amelyekkel kapcsolatban bizonyos döntések korrigálására és a stratégia új javaslatokkal való kiegészítésére hívja fel az Európai Bizottságot…”

Forrás:
Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság véleménye – A Bizottság közleménye a Tanácsnak, az Európai Parlamentnek, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottságnak és a Régiók Bizottságának – A gyermekbarát internet európai stratégiája (COM(2012) 196 final) (2012/C 351/15); EUR-lex; C 351 55. évfolyam, 2012. november 15.; 68-72. oldalak (pdf)