Skip to main content
közigazgatás: magyar

Szabó Erika: Ez nagy ajándék lesz az embereknek

Szerző: 2012. december 7.No Comments

„Szabó Erika államtitkár szerint a jövő év végére kiépülő kormányablak-rendszer 10 millió magyarnak teszi majd nyilvánvalóvá, hogy mit jelent az ügyfélbarát állam.

Megérkeztek a felterjesztések a járási hivatalok leendő vezetőiről a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumba, Navracsics Tibor mérlegelése után pedig még decemberben ki is nevezik őket – mondta a Kossuth Rádiónak a minisztérium államtitkára. Szabó Erika közölte: jövő év végére kiépül az országos kormányablak-rendszer is, amely 10 millió magyar embernek teszi majd nyilvánvalóvá, hogy mit jelent az ügyfélbarát állam.

A kormányablakokban reggel 8 órától este 20 óráig lehet majd összesen 2000 féle ügyet intézni, ez nagy ajándék lesz az embereknek – jelentette ki az államtitkár. Megjegyezte: az ügyintézés nemcsak egyszerűbb, hanem gyorsabb is lesz, mert a szervezetrendszer átalakítása mellett olyan jogszabályokat hoznak, amelyek az eljárásrendet is rövidítik. Példaként említette, hogy 30 napról 21-re csökken az általános ügyintézési határidő 2014. január elsejétől.

Szabó Erika arról is beszélt, hogy a járások kialakítása miatt egyelőre átcsoportosítják a munkaerőt. Tízezer új munkatársunk lesz, akik a polgármesteri hivatalokból kerülnek át a járási hivatalokhoz – fogalmazott az államtitkár. A 2763 önkormányzat közül három kivétellel – Szeged, Dömös, Ercsi – mindenkivel sikerült megegyezni az átalakításokról – mondta a KIM államtitkára a 180 percben.”

Forrás:
Szabó Erika: Ez nagy ajándék lesz az embereknek; Kossuth Rádió/Híradó.hu; 2012. december 5.