Skip to main content
közigazgatási informatikatávközlés

Aláírták a Köznet Eszközkorszerűsítés projekt támogatási szerződését

Szerző: 2013. február 1.No Comments

„Aláírták a – rövid nevén – Köznet Eszközkorszerűsítés projekt támogatási szerződését. A megvalósítási szakaszba lépett projekt célja, hogy a Közháló rendszerben a NISZ Zrt. által üzemeltetett intézmények végberendezéseit modernizálja, amelynek eredményeképpen biztosítják a sávszélesség-növelés lehetőségét, csökkennek a meghibásodások, javul a szolgáltatásokhoz való hozzáférés.

2012. december 14-én a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. aláírta „Az Informatikai Közháló programban a kormányzati feladatokat ellátó szervek és közintézmények részére biztosított internet hozzáférések kiszolgáló informatikai végberendezéseinek korszerűsítése” (EKOP-2.2.5) elnevezésű, Európai Unió által finanszírozott projekt támogatási szerződését. Ezzel a nettó 240 millió forint költségvetésű projekt a megvalósítási szakaszba lépett.

A projekt célja, hogy a Közháló rendszerben a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által működtetett – emeltszintű internet-szolgáltatással ellátott – intézmények telephelyein lévő, összesen 1033 végpont hálózati berendezéseinek korszerűsítésével lehetővé tegye az internet sávszélesség növekedését, csökkentse a meghibásodások miatt kieső forgalmi időszakok tartamát.

A fejlesztéssel közvetlenül javul az intézmények Közháló szolgáltatásokhoz hozzáférése, saját weboldalaik üzemeltethetősége, a saját működési hatékonyságuk. A fejlesztés eredményeképpen az intézmények és az állampolgárok a közigazgatási szolgáltatásokhoz is könnyebben férhetnek hozzá, amivel közvetve a közigazgatási szolgáltatások hatékonysága is javul.

A projekt keretén belül a Köznet-hálózathoz tartozó végpontokon a végberendezések cseréje 2013. év végére valósul meg. A projekt végzi a cserélendő eszközök felmérését, az eszközök beszerzését és a telepítést is.”

Forrás:
Köznet Eszközkorszerűsítés; Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.; 2013. január 30.