közigazgatási informatika

Már elektronikus úton is pótolható a személyi

Szerző: 2013. május 20.No Comments

„Rövidebb idő alatt, már interneten is intézhető az erkölcsi bizonyítvány kérelmezése mellett a személyi igazolvány pótlása is – tájékoztatott bővülő szolgáltatásairól a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH).

Már elektronikus úton is be lehet jelenteni a személyazonosító igazolvány elvesztését, ellopását vagy megsemmisülését, valamint kezdeményezhető a pótlása is, ha az okmányon szereplő adatokban nem történt változás. Ehhez mindössze Ügyfélkapu-regisztrációval kell rendelkeznie a bejelentőnek. A vezetői engedélyek és a lakcímkártyák változatlan adattartalmú pótlását jelenleg is elektronikusan, személyes okmányirodai megjelenés nélkül lehet kezdeményezni – emlékeztet a közlemény.

A Magyary-programban fontos célként jelenik meg az ügyfél-tájékoztatás javítása is, ezért hozta létre korábban a KEKKH az ügyfelek távoli ügyintézését segítő, folyamatosan elérhető, úgynevezett webes ügysegédrendszert. Ha az ügyintézéskor illeték vagy díj megfizetése is szükség van, az az új rendszer támogatásával interneten keresztül banki átutalással vagy bankkártyás fizetéssel is lehetséges. Fontos eleme a fejlesztésnek, hogy az ügyfél a webes ügysegéden keresztül indított valamennyi ügyének állását nyomon követheti. A webes ügysegédet az Ügyfélkapu-azonosítóval rendelkező ügyfelek vehetik igénybe a KEKKH honlapján keresztül – zárul a közlemény.”

Forrás:
Már elektronikus úton is pótolható a személyi; SG.hu/MTI; 2013. május 17.