Skip to main content
közigazgatási informatika

Megújult a hivatalos lapok kiadásának rendszere

Szerző: 2013. május 20.No Comments

„ A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium európai uniós forrásból újította meg a hivatalos lapok kiadásának informatikai rendszerét és folyamatát. Az informatikai fejlesztésre egyrészt a lapkiadás magasabb biztonsági szintje, másrészt a munkafolyamatok korszerűsítése érdekében került sor.

A minisztérium 100 millió forintnyi európai uniós forrásból a „Hivatalos lapok kiadási folyamatának modernizációja” című Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretében modernizálta a közlönykiadás folyamatát. A projekt eredményeként az állampolgárok és a közigazgatási szereplők már egy modernebb és kedvezőbb keresési feltételeket biztosító honlapon férnek hozzá a Magyar Közlöny lapszámaihoz, valamint biztonságosabbá vált a közlönykiadás szereplői közötti kommunikáció is.

A projekt keretében a hivatalos lapok kiadása egy elkülönült, modern információbiztonsági követelményeken alapuló eszközpark útján történik. Az eszközök üzemeltetését a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, valamint a kizárólagos állami tulajdonban álló Magyar Közlöny Lap és Könyvkiadó Kft. végzi. A lapkiadás technikai biztonsága és magas színvonala érdekében továbbá a jelenleg legmodernebb kiadványszerkesztő programok szolgálják a feladatellátást.

A projekt eredményeként az új informatikai környezetben biztosítható, hogy a Magyar Közlöny, mint Magyarország hivatalos lapja, üzembiztos és külső befolyások lehetőségétől védett módon kerüljön kiadásra.”

Forrás:
Megújult a hivatalos lapok kiadásának rendszere; Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium; 2013. május 17.