Skip to main content
közigazgatási informatika

Az interneten követhető az okmányigénylés folyamata

Szerző: 2013. június 3.No Comments

„Az új személyes okmányok igénylése után interneten nyomon lehet követni az igazolványok elkészülésének folyamatát – tájékoztatott bővülő szolgáltatásairól a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH).

Megtudható például, hogy az okmányt továbbították, esetleg már kiállították, vagy éppen elutasították. A KEKKH honlapján, a www.kekkh.gov.hu oldalon az „Igényelt okmány nyomon követése” ikonra kattintva, díjmentesen lehet tájékozódni az igényelt személyazonosító igazolvány, a magánútlevél és a vezetői engedély aktuális állapotáról. Az új szolgáltatás segítségével már személyes megkeresés és telefonhívás nélkül is lehet tájékozódni az okmányok helyzetéről. A KEKKH fejlesztéseinek köszönhetően rövidebb idő alatt, már interneten is intézhető az erkölcsi bizonyítvány kérelmezése, valamint a személyi igazolvány, a vezetői engedélyek és a lakcímkártyák változatlan adattartalmú pótlása is. Ehhez ügyfélkapu-regisztrációval kell rendelkeznie a bejelentőnek.”

Forrás:
Az interneten követhető az okmányigénylés folyamata; SG.hu/MTI; 2013. június 3.
Kattintson és kövesse nyomon igényelt okmányának útját!; Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala; 2013. május 27.