Skip to main content
közigazgatás: külföldönközigazgatás: magyar

Ezért blokkolja Brüsszel az uniós pénzeket

Szerző: 2013. augusztus 15.No Comments

„Egy uniós hivatalnok szerint nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy korrupció vagy csalás történt az uniós források felhasználásakor, a pénzügyi kontrollrendszer hibái miatt függesztették fel ideiglenesen a Magyarország számára biztosított EU-s pénzeket.

Egy uniós hivatalnok szerint nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy korrupció vagy csalás történt az uniós források felhasználásakor, a pénzügyi kontrollrendszer hibái miatt függesztették fel ideiglenesen a Magyarország számára biztosított EU-s pénzeket.

A Reutersnek nyilatkozó, névtelenséget kérő európai bizottsági képviselő szerint az operatív programok pénzügyi management és kontrollrendszereiben tapasztalhatóak hiányosságok, melyeket egy 2012-es audit során fedeztek fel.

A magyar kormány jelezte, hogy hajlandó lenne 50-100 milliárdos büntetést fizetni azért, hogy mihamarabb újraindulhasson az uniós források áramlása (jelenleg 15 operatív programból 13-ba történő brüsszeli befizetés ideiglenesen szünetel). Az uniós hivatalnok ugyanakkor nem tudta megmondani, hogy egyáltalán sor kerül-e szankció kiszabására, illetve hogy az milyen mértékű lehet. Az EU-s bürokrata hozzátette, hogy a források feloldásának ideje attól függ, hogy a magyar kormány milyen gyorsan javítja ki az említett hiányosságokat.”

Forrás:
Ezért blokkolja Brüsszel az uniós pénzeket; HVG.hu; 2013. augusztus 15.