Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

Már nem divat az átutalás a nyugdíjasok között

Szerző: 2013. szeptember 21.No Comments

„Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságon folyamatosan dolgozzák fel a nyugdíjasok kérelmeit a postai kifizetésre történő átállásra, frissebb adatok még nincsenek, de a júniusi és júliusi számok szerint megállt a banki átutalások arányának évek óta tartó növekedése – írta a Népszava.

A postai kézbesítésre ösztönözheti a nyugdíjasokat, hogy egy nyugdíjas havi ellátása akár 800-1000 forinttal is csökkenhet, ha bankszámlára kéri azt.Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatása szerint jelenleg a nyugdíjasok 51,3 százaléka kapja járandóságát banki utalással.Aki szeretne áttérni a postai kézbesítésre, levélben kell bejelentenie az erről szóló igényét. A területileg illetékes kormányhivatal ügyfélszolgálatán is van erre lehetőség, de az igényt onnan továbbküldik a nyugdíjfolyósítóhoz.A nyugdíjfolyósító tájékoztatása szerint az átállás körülbelül két hónapot vesz igénybe, ennyi időre van szükség a levél kézbesítéséhez, feldolgozásához és az átálláshoz.

Figyelmeztetnek arra is, hogy amíg a kérelmező nem kap választ, addig ne szüntesse meg számláját, mert akkor lehet, hogy nem jut hozzá az adott hónapban az ellátásához. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a postai kézbesítés a banki átutalásnál később kezdődik.”

Forrás:
Már nem divat az átutalás a nyugdíjasok között; OrientPress/MTI; 2013. szeptember 20.