közigazgatás: külföldönközigazgatás: magyarszakirodalom

Munkakörülmények a központi közigazgatásban

Szerző: 2013. szeptember 22.No Comments

„Az elmúlt évtizedekben a közigazgatásban dolgozóknak az úgynevezett „new public management” jegyében számos strukturális és korszerűsítő reformmal kellett szembenézniük. A jelenlegi gazdasági és pénzügyi válság következtében jelentősen nőtt az államadósság, ami sok hatóságot többek között arra ösztönzött, hogy a köztisztviselői szférában a fizetések és a munkaerő-felvétel befagyasztásával és csökkentésével próbálják meg csökkenteni a közkiadásokat. Ez a jelentés áttekintést nyújt a központi közigazgatás területén bekövetkezett változások fő okairól az EU tagállamaiban és Norvégiában. Megvizsgálja, hogy ezek a változások milyen hatással voltak az ágazati munkakörülményekre, továbbá hogy várhatóan hogyan alakul a helyzet a jövőben.”

Forrás:
Összefoglaló jelentés
Munkakörülmények a központi közigazgatásban; European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions (Eurofound); 2013. szeptember 20. (pdf)
Teljes jelentés
Working conditions in central public administration; European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions (Eurofound); 2013. augusztus 21. (pdf)
Magyar országjelentés
Hungary – Working Conditions in Central Public Administration; European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions (Eurofound); 2013. augusztus 13.
Összes országjelentés
Working conditions in central public administration; European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions (Eurofound); 2013. augusztus 27.