Skip to main content
média

A globális online aggregátorok hatása a magyarországi tartalomszolgáltatásra

Szerző: 2013. december 3.No Comments

Meghívó
A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) és a PriceWaterhouseCoopers Magyarország (PwC)

A globális online aggregátorok hatása a magyarországi tartalomszolgáltatásra
című szakmai kerekasztal-beszélgetésére

Időpont: 2013. december 9. hétfő, 18.30
Helyszín: Magyar Telekom székház, Tölösi terem, Budapest 1013, Krisztina krt. 55.

Résztvevők:

  • Dunai András (az MTE elnöke, a Sanoma Media Budapest digitálisüzletág-igazgatója)
  • Sere Péter (a PwC távközlési és médiaipari tanácsadó csapatának vezetője)
  • Balogh Virág (a Magyar Reklámszövetség főtitkára)
  • Kelemen Gábor (közgazdász, stratégiai tanácsadó)

Moderátor: Tófalvy Tamás (az MTE főtitkára, a BME tanársegédje)

(A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük ezen a címen jelezze részvételét: contact@mte.hu – mindössze annyit írjon az üres levél tárgy mezőjébe, hogy „PWC+MTE”)

„A Magyarország nyelvi és gazdasági jellegzetessége által nyújtott védelem mára, természetes folyamatként, megszűnt. A hazai online tartalomszolgáltatói iparág előtt az eltűnés, a vegetálás, vagy a radikális modellváltás, átalakulás is lehetséges forgatókönyv” – fogalmaz a PriceWaterhouseCoopers Magyarország által a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete megbízásából elkészített tanulmány, mely azt vizsgálja, hogy a globálisan jelenlévő online közösségi médiavállalatok, tartalomaggregátorok (mint például a Google vagy a Facebook) egyre nagyobb részesedése a magyar tartalomfogyasztásból milyen hatással van a hazai tartalomszolgáltatói iparágra.

Az egészen biztosan kijelenthető: a nagy nemzetközi szereplők jelentős mértékben átformálják a regionális, kisebb piacokat, és egyben a klasszikus, azaz eredeti tartalom előállítására építő üzleti modellnek is egyre kisebb mozgásteret hagynak az aggregátorok. De mi várható hosszú távon? Az áthelyeződő hangsúlyok milyen értékláncot alakítanak ki a médiaiparban? Milyen üzleti, kulturális lehetőségek állnak a hazai tartalomszolgáltatók előtt? Milyen szerepe lehet az államnak az egyenlő feltételek kialakításában az átalakuló médiapiacon?

Mindezen kérdések megtárgyalása mellett december 9-én este bemutatjuk a PwC tanulmányának főbb megállapításait, és szeretnénk teret adni a kötetlen szakmai vitának, beszélgetésnek is. A rendezvényt követően pedig a szakma rendelkezésére bocsátjuk a tanulmány egészét, mely ingyenesen letölthető lesz az MTE honlapjáról.”

Forrás:
A globális online aggregátorok hatása a magyarországi tartalomszolgáltatásra; Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége; 2013. december 3.