közigazgatási informatika

Értékelés alatt az ASP bevezetését támogató pályázat

Szerző: 2014. február 15.No Comments

„Az ASP szolgáltatások bevezetését támogató EKOP pályázat 2014. január 6-án zárult. A tavaly év végén elsőként elkészült internetes portál felület és motor felhasználói oktatásán 18 település munkatársai vettek részt.

Nagy érdeklődés mellett zajlott le a KMOP 4.7.1. pályázat jelentkezési szakasza, amely az ASP szolgáltatás helyi bevezetésének támogatására biztosít forrást a nyertes települések számára.

Azok a települések, amelyek a január 6-i határidőig beadott pályázatokban minden ASP szakrendszer bevezetését vállalták, összesen 14 millió forintra pályázhattak.

Az ASP központ egyes szolgáltatásainak kifejlesztése az EKOP 3.1.6. számú, a Közép-magyarországi régió településeit megcélzó projektben zajlik 2015 tavaszáig. A KIFÜ vezette konzorcium elsőként a portálfelületet és az azt kiszolgáló motort szállította le. Az ingyenesen elérhető, korszerű és könnyen kezelhető internetes portál felület fejlesztését a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. végezte el, amely megkezdte a jövőbeni tartalomszerkesztők képzését.

Január végéig 18 település 34 delegált munkatársa vett részt a képzéseken és sikeresen elsajátította a portálmotor használatát, nincs tehát akadálya, hogy a következő időszakban e települések saját honlapjaikat már az önkormányzati ASP felületén valósítsák meg.

Az idei év során ütemezetten válnak elérhetővé az ASP további szakrendszerei, így az adó, az ingatlanvagyon-kataszter, az ipar-kereskedelmi és gazdálkodási modulok, valamint a rendszer integráns részét képező iktatórendszer.

Természetesen az ASP szolgáltatás portfóliójához azok a közép-magyarországi települések is külön szolgáltatási díj fizetése nélkül csatlakozhatnak, amelyek nem indultak a pályázaton, vagy pályázatuk nem volt eredménye”

Forrás:
Értékelés alatt az ASP bevezetését támogató pályázat; Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség; 2014. február 13.
ASP – Önkormányzati ASP központ felállítása; Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
KMOP-2009-4.7.1 – Elektronikus helyi közigazgatási infrastruktúra fejlesztése; Széchenyi 2020
EKOP-3.1.6 Önkormányzati ASP központ felállítása; Széchenyi 2020