közigazgatás: magyar

Hévízen megnyílt az új kormányablak

Szerző: 2014. február 22.No Comments

„Az országos kormányablak-hálózatot megnyitó sorozat most első zalai állomásához érkezett. Ezúttal a zalai fürdővárosban, Hévízen indították útjára az egyablakos ügyintézést, amely már az okmányirodai feladatok ellátását is biztosítja.

Hévíz kormányablaka a Hévízi Önkormányzat finanszírozásának segítségével nyitotta meg kapuit 2014. február 20-án. Az átadón jelen volt Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár, Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott, Papp Gábor, Hévíz polgármestere, valamint Manninger Jenő országgyűlési képviselő.

A fejlesztést a kormány elsősorban – a hazai költségvetés feszített helyzetére figyelemmel – uniós támogatási forrásokból valósítja meg. Hévíz esetében azonban a szerkezeti és infrastrukturális egységesítés megvalósítását, a kormányablak kialakításával kapcsolatos finanszírozást a Hévízi Önkormányzat – a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal együttműködve – jelentősen segítette.

A polgármesteri hivatalhoz tartozó épületrészben kialakított kormányablakban elhivatott és segítőkész ügyintéző személyzet várja az ügyfeleket.

A kormányablakok országos hálózatának egyes új helyszíneit – a költségvetési források fokozatos rendelkezésre állásához igazodóan – lépcsőzetesen adják át 2014 februárjától kezdődően. A következő hetekben Zala megyében további két kormányablak kezdi meg működését.”

—————–

„Kormányablakot avattak Hévízen, a polgármesteri hivatal épületének közelében lévő új hivatalban kétszázötven féle ügyet intézhetnek a betérők. Az ünnepségen Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott mondott köszöntőt, amiben kiemelte: a hivatal figyelembe veszi az emberek igényeit, 8-20 óráig tart nyitva. Az alkalmazottai felkészülten várják az ügyfeleket.

A fejlesztés folyamatos, hamarosan Zalaegerszegen, Lentiben, majd Nagykanizsán és Keszthelyen is megnyitják kapuikat a kormányhivatalok. Dr. Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár beszédében az együttműködésről beszélt, melyet az önkormányzatok részéről tapasztaltak a közigazgatás átalakításánál. Hévíz hozzáállását példaértékűnek nevezte. A legfőbb cél – fogalmazott –, hogy jó állam elnevezésű program a gyakorlatban is megvalósuljon. Elmondta, hogy az országban még háromszáz kormányablakot nyitnak, s a fejlesztések folytatódnak. A jelenlegi kettőszázötven helyett a jövőben több mint kétezer ügyet intézhetnek majd az emberek.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala megyei közgyűlés elnöke a szakmaiság, az ügyintézés fontosságáról beszélt, megjegyezve: Hévízen is szakmailag felkészült stáb intézi majd az emberek ügyeit, s ez nagyon fontos a mindennapokban. A kormányablak nem csak a várost, hanem az egész térséget szolgálja.

Miután Papp Gábor, Hévíz polgármestere átadta a kormányablak kulcsát Rigó Csaba kormánymegbízottnak, dr. Márfi Gyula veszprémi érsek megáldotta az épületet, a benne dolgozókat. Az ezt követő fogadáson írták alá a Zala Megyei Kormányhivatal és Hévíz közti, a kormányablak működtetéséről szóló megállapodást, majd Papp Gábor mondott pohárköszöntőt, méltatva a hivatal létét, jelentőségét.”

Forrás:
Hévízen megnyílt az új kormányablak; OrientPress; 2014. február 21.
A térséget szolgálja a kormányablak; Monitor Magazin; 2014. február 20.