Skip to main content
közigazgatás: magyar

Kormányablak nyílt az újbudai Tescoban

Szerző: 2014. március 5.No Comments

„„Biztos vagyok benne, hogy az ügyintézéssel hamarabb fognak végezni a polgárok, mint a vásárlással” – fogalmazott Rétvári Bence parlamenti államtitkár a 11. kerületi kormányablak átadása után, az Új Buda Center bevásárlóközpontban kedden. Pesti Imre kormánymegbízott megnyitó beszédében elmondta, a továbbiakban mintegy 35 új típusú iroda megnyitását tervezik.

Az okmányirodai ügyekkel együtt már 265 ügytípust lehet intézni az újbudai Tescoban átadott kormányablakban, ahol három munkaállomásnál várják a polgárokat 8-tól 20 óráig. Az átadó ünnepségen Rétvári Bence hangsúlyozta, most értek el a közigazgatás reformjának végéhez. A jogszabályok átalakításával együtt pedig szemléletet is váltottak, hiszen az adófizetők láthatják, pénzükből az ő hétköznapijaikat tették könnyebbé. Azért is alakítanak ki bevásárlóközpontokban ilyen integrált irodákat, mert minél közelebb szeretnék vinni az államigazgatást a lakossághoz.

A közigazgatási tárca államtitkára elmondta, az irodákat fiatal magyar dizájnerek alakították ki, ezért elérik bármelyik nagy cég ügyfélszolgálatának színvonalát. Hangsúlyozta, az akadálymentesített hivatalokban egy iPad segítségével 24 órás jeltolmács szolgálat áll a fogyatékkal élők rendelkezésére.

Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott emlékeztetett, az ügyfél-elégedettségi mérés alapján 2013-ban a válaszolók 94 százaléka mondta, hogy nincs nehezítő körülmény ügyintézése során a régi típusú kormányablakokban. A jellemző várakozási idő pedig kevesebb, mint 5 perc volt a fővárosban. Közölte, Budapesten mintegy 35-40 ügyfélszolgálati pont nyitását tervezik, ahol az év végére már 2500 feladatkörben nyújtanak segítséget a munkatársak. A XI. kerületi kormányablak a főváros hatodik integrált kormányzati ügyfélszolgálata, idén tavasszal pedig még további három nyílik Budapesten: Csepelen, a 13. kerületben és az Andrássy úton.

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője és Szabolcs Attila, Budafok polgármestere beszédükben egyaránt üdvözölték, hogy olyan helyen jönnek létre a hivatalok, ahol az emberek egyébként is megfordulnak mindennapjaik során.”

Forrás:
Kormányablak nyílt az újbudai Tescoban; OrientPress; 2014. március 4.