Skip to main content
gazdaság

E-pénzt vezetne be a Facebook

Szerző: 2014. április 21.június 15th, 2014No Comments

„A Facebook nem elégszik meg azzal, hogy macskás képek és posztok platformja legyen, ezért pénzügyi szolgáltatásokat is készül nyújtani: elektronikus pénzt bocsátanának ki, és átutalásokat kezelnének, írja a TNW.

Az új szolgáltatás lehetőséget adna arra, hogy a felhasználók pénzt utaljanak egymásnak. A Financial Times szerint már csak hetekre vannak attól, hogy az ír jegybank jóváhagyja a szolgáltatást, és olyan „monetáris értéktárolót hozzanak létre, amely a cég felé fennálló követelést jelent”. A Facebook-pénzt aztán egész Európában lehetne használni.

A Financial Times értesülései szerint három londoni, nemzetközi átutalásokkal foglalkozó startuppal is tárgyalnak az ügyben: ezek a TransferWise, a Moni Technologies és az Azimo. A Facebook egyelőre nem kommentálta a hírt.

Az új pénzügyi szolgáltatások lehetőséget adnának a cégnek arra, hogy lendületet kapjon a fejlődő piacokon. Az viszont még kétséges, hogy a felhasználók mennyire bíznak majd abban, hogy megfelelő módon használják fel az adataikat. ”

Forrás:
E-pénzt vezetne be a Facebook; Index.hu; 2014. április 15.