Skip to main content
közigazgatás: magyarművelődés

Realista megközelítés a közoktatási intézmények elektronikus adminisztrációjának kiépítése során

Szerző: 2014. július 31.No Comments

„ A Köznevelésért Felelős Államtitkárság a magyar közoktatás teljes intézményhálózata részére hatékonyan működtethető elektronikus adminisztrációs rendszert szeretne biztosítani a 2014/2015. tanévben, ezért lehetővé teszi, hogy az intézmények a korábban már használt és megismert tanügyigazgatási rendszereket, e-naplókat használják.

Ennek érdekében az Educatio Nonprofit Kft. közbeszerzési eljárást ír ki, az eljárás feltételeit teljesítő szoftverek listájából az intézmények – sikeres közbeszerzési eljárás esetén- 2014. augusztus közepétől értesülnek. Mivel az intézményhálózat igényei különbözőek, ezért amíg minden igényt kielégítő, egységes rendszer nem jön létre, az intézményi adminisztrációs rendszerek (IAR) között az intézmények saját tapasztalatuk alapján dönthetnek.

Az elektronikus adminisztráció összehangolása érdekében az Educatio Nonprofit Kft. létrehozza az adattartalom egységesíthető felületét, megteremti az összhangot a különböző tanügyigazgatási rendszerek és e-naplók között, sőt lehetőséget teremt, hogy akik még nem használják a rendszereket, azok egységesített excel táblákkal vegyenek részt az adatszolgáltatás központosításában. A támogatás a tényleges, e-naplót használó intézményeket kívánja segíteni, ezért az állami finanszírozás feltétele az, hogy az intézmény az általa választott szoftvert használatba vegye, és ezt a szoftver gyártója, illetve forgalmazója igazolja is az Educatio Nonprofit Kft. számára.”

Forrás:
Hatékony elektronikus adminisztráció a közoktatásban; Emberi Erőforrások Minisztériuma; 2014. július 30.
Korábbi cikkünk (korábbi problémákkal): Új adminisztrációs rendszer a köznevelési intézményekben