Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

Döntött a kormány a nemzeti közműszolgáltatóról

Szerző: 2014. szeptember 27.No Comments

„ Várhatóan hétfőn jelenik meg a kormány határozata a nonprofit állami közműszolgáltató létrehozásáról – jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Makón.

A politikus közölte: a kormány csütörtöki ülésén döntött a kérdésben. Az állami közműszolgáltató jövőre kezdi meg működését. Lázár János úgy fogalmazott: reményei szerint egy éven belül a lakosság és a vállalkozások számára is a jelenlegi piaci szereplőknél olcsóbban nyújt majd áram-, gáz- és távhőszolgáltatást az állami tulajdonú, nem az osztalékra törekvő cég.

A kormány tervei szerint a teljesen állami tulajdonú cég jó árakkal és jó szolgáltatással fogja megverni a jelenlegi piaci szereplőket – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Varga Mihállyal közösen, a Váll-Ker Kft. központi telephelyén tartott vállalkozói fórumán. A nemzeti közműszolgáltató működésének célja alapvetően nem a profit elérése lesz, hanem hogy biztonságos és olcsó szolgáltatást nyújtson – hangsúlyozta a politikus.

Ismert, a Magyar Energetikai Társaság tanulmánya alapján a Magyar Nemzet korábban arról számolt be, hogy a lakossági fogyasztók járhatnak jól az állami közműholding létrehozásával. Az új rendszer a fogyasztók fokozottabb védelmét erősítheti, ugyanakkor az állami befolyásszerzés egyes módjai szúrhatják Brüsszel szemét.”

Forrás:
Döntött a kormány a nemzeti közműszolgáltatóról; Gidró Kriszta; mno.hu; 2014. szeptember 27.