Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Tájékoztatás az ÁROP és EKOP pályázatok kifizetési kérelmeinek tipikus hibáiról

Szerző: 2014. október 12.No Comments

„ A 2007-13-as programozási időszak lezárásához közeledve különös jelentősége van annak, hogy a kifizetések felgyorsuljanak. Közös célunk, hogy a projektek kifizetési kérelmeinek összeállítása és ellenőrzése is gördülékenyebben valósuljon meg. Ehhez elengedhetetlen, hogy a kifizetési kérelmek teljes körűen, a hatályos pályázati és pénzügyi útmutatóknak megfelelően kerüljenek benyújtásra a Kedvezményezettek részéről, a hiánypótlások elkerülése végett.

Az Államreform Operatív Program és az Elektronikus Közigazgatási Operatív Program esetében több újítást eszközölt a Miniszterelnökség az elmúlt időszakban, annak érdekében, hogy a Kedvezményezettek egyszerűbben tudják végrehajtani a projekteket. A feldolgozás alatt lévő kifizetési kérelmek azonban azt mutatják, hogy a kérelmek jelentős százaléka továbbra is hiánypótlásra szorul. Tekintettel arra, hogy a vonatkozó jogszabályok szerint hiánypótlásra legfeljebb egy alkalommal kerülhet sor, az eddigi tapasztalatok alapján összegyűjtöttük a kifizetési kérelmek tipikus hibáit.

Az alábbi, tipikus hibákat tartalmazó dokumentum megismerése és gyakorlati alkalmazása javasolt minden, a projektekben közvetlenül résztvevő, szakmai és pénzügyi feladatokat ellátó kolléga részére. Az ezen szempontoknak megfelelő, körültekintően összeállított kérelmek lényegesen megkönnyítik és meggyorsítják azok feldolgozását, így a Kedvezményezett is gyorsabban hozzájuthat az igényelt támogatáshoz.”

Forrás:
Tájékoztatás az ÁROP és EKOP pályázatok kifizetési kérelmeinek tipikus hibáiról; Széchenyi 2020; 2014. október 7.
Tájékoztatás a kifizetési kérelmek tipikus hibáiról (pdf)
Lásd még: Technikai módosítás az ÁROP-EKOP tájékoztató a pénzügyi lebonyolításról című dokumentumban; 2014. október 9.