közigazgatás: magyarművelődés

Milliárdokból indul el a kormány oktatási mamutintézménye

Szerző: 2015. január 9.No Comments

„Az Oktatási Hivatal (OH) 4,5 milliárdos büdzsével indítja az évet, de a központi költségvetésben ez nem okoz pluszkiadást. Január 1-jével az OH több új feladatot kapott.

Több mint 4,5 milliárd forintos büdzsével indítja az évet új feladataival az Oktatási Hivatal (OH) – írta a Napi Gazdaság szerdán az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott tájékoztatás alapján.

A többletteendők ki-, illetve a korábbi szakintézmények kötelezettségeinek szétosztása a központi költségvetésben nem eredményez pluszkiadást, az egyes feladatok ellátásának költségei a feladat korábbi címzettjei helyett az Oktatási Hivatalnál jelentkeznek.

Január 1-jétől az OH látja el a pedagógusminősítés és az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) szervezését, továbbá a szaktanácsadói névjegyzék vezetését, április 1-jétől pedig a pedagógiai-szakmai szolgáltatást biztosítja az állami köznevelési közfeladat-ellátás keretében. A szaktárca szerint mindez a köznevelési háttérintézmények feladatainak és működési folyamatainak “racionalizálását” segíti elő, amivel megszüntethető a párhuzamos feladatrendszer, az egyes feladatok tekintetében egy felelős szervezetet jelölnek ki, megvalósítható továbbá a szervezetek hatékony irányítási rendszerének, ellenőrzésének kialakítása – írta a lap.”

Forrás:
Milliárdokból indul el a kormány oktatási mamutintézménye; HVG.hu/MTI; 2015. január 7.