Skip to main content
gazdaságInternet

A magyar tartománynevek regisztrálása húsz év után végre utolérte a digitális világot

Szerző: 2015. január 12.No Comments

Végre elindulhat a .hu alatt az online regisztráció

Hosszú éveken (sőt évtizedeken keresztül) a magyar domaintér (.hu) számított az egyik legnehezebben regisztrálható domain tartományok közé. Mindez köszönhető volt annak, hogy szinte kizárólag papír alapon benyújtott domain igénylésekkel lehetett webcímekhez hozzájutni.

Január 12-től azonban egy új rendszer bevezetésére kerül sor: tisztán elektronikus úton lehet domaint regisztrálni.

A domain regisztráció menete a jövőben:
Az ügyfél megadja az adatokat a regisztrátor honlapján majd továbblép, a regisztrátor cég lekéri a domain nyilvántartó központi rendszeréből Internet Szolgáltatók Tanácsa (nyilvántartó) által szolgáltatott nyilatkozat szövegét (elfogadom a feltételeket/szabályzatot/helyesek az adatok stb.) és egy kódot. Az ügyfél elfogadja a feltételeket és beírja a kódban megjelenő betűket, elismerve a szabályzat elfogadását. Ezt követően a domain bekerül elbírálási folyamatba és elindul a domain delegálás folyamata.

Ez a lehetőség egy új lehetőségként jelenik meg, megmarad az eddig megszokott „papíros” módszer is.

A portálunkhoz a különbőző regisztrátoroktól eljutott információk szerint egyelőre még nincsenek kész a technikai megvalósítással, így várhatóan csak a hét második felében jelenik meg egyes regisztrátoroknál az online igénylés folyamata.”

Forrás:
20 éve vártunk erre hétfőre; Kerekes P. András; domainABC.hu; 2015. január 10.