Skip to main content
informatikaInternetjogszakirodalomtársadalom

Döbbenetes jóslat: 2025-re el is felejthetjük az adatvédelmet

Szerző: 2015. január 12.No Comments

„A Pew Research a legnevesebb amerikai szakértőket kérdezte meg az adatvédelem jövőjéről. A kutatásból olyan idézeteket emeltek ki az összegzésnél, amelyek egészen ijesztőek.

Az amerikai Pew Research készített egy összegző, szöveges értékelést az adatvédelem jövőjéről szóló kutatásáról, de ennél sokkal érdekesebbet is megosztott velünk. Egy oldalon kiemelte a legérdekesebb idézeteket, amelyeket a legnevesebb szakértők az interjúk során mondtak arról, hogy 2025-ben hogyan néz majd ki az adatvédelem. Itt van néhány elképesztő jóslat.

„Sajnos 2025-re fel is adhatjuk adataink védelmét, vagy legalábbis újra kell fogalmaznunk, hogy ez egyáltalán mit jelent.”

„Az adatvédelem az időhöz lesz köthető. Az időhöz, ameddig egy adat privátként őrizhető.”

„Az adatvédelmünk egyre gyengébb lesz, ez technikai szempontól elkerülhetetlen.”

„Mindenhol kamerák lesznek. Az idősebbeknek le kell mondani az adatvédelemről, de az új generációnak nem is fog ez hiányozni.”

„Mivel mindenki a felhőben tárolja majd az adatait, egyes adatvédelmi problémákra sosem lesz megoldás.”

„Az emberek internetes, név nélküli avatarok mögé bújnak majd, hogy megpróbálják titokban tartani azt, amiről nem akarják hogy kiderüljön: hozzájuk köthető.”

„Az emberek meg fogják érteni, hogy azt amit titokban akarnak tartani, nem tárolhatják semmilyen elektronikus eszközzel.””

Forrás:
Döbbenetes jóslat: 2025-re el is felejthetjük az adatvédelmet; HVG.hu; 2015. január 9.
The Future of Privacy; Lee Rainie, Janna Anderson; Pew Research Internet Project; 2014. december 18.