Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Új állampapír értékesítési pontokat nyitott a Magyar Államkincstár

Szerző: 2015. február 11.február 14th, 2015No Comments

„A Magyar Államkincstár tovább bővítette állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálati hálózatát. Az országszerte megnyílt új értékesítési pontok értékpapír nyilvántartási-számla, Start-értékpapírszámla, Tartós Befektetési Számla nyitással- és kezeléssel; továbbá kényelmi szolgáltatásokkal – TeleKincstár, WebKincstár, illetve MobilKincstár – állnak az ügyfelek rendelkezésére.

A Kincstár tavaly ősszel újabb 23 helyen nyitott értékesítési pontot annak érdekében, hogy ügyfelei részére több helyen váljon elérhetővé az állampapír befektetés. 2013-ban 10 helyen nyílt állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálat. A Kincstár megyei Igazgatóságain található Állampénztári Irodákkal együtt immáron 53 helyen van lehetőség állampapír vásárlásra szerte az országban. Az állampapír értékesítési pontok helyszíneit itt találja.

Az értékesítések helyszínein a Kincstár munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ügyintézés gördülékeny legyen.

Az állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatokon kizárólag bankkártyás fizetésre van lehetőség. Az állampapír vásárlás ellenértékének kiegyenlítése forint- és euró alapú bankkártyával, átutalással és pénzszámla terhére történhet.

Fontos kiemelni, hogy kiegészítő – TeleKincstár, WebKincstár, illetve MobilKincstár – szerződések megkötését követően az állampapír befektetéseket kényelmesen interneten, vagy telefonon keresztül, akár otthonról is lehet intézni, továbbá az értékpapírszámlát érintő jóváírási tranzakciókról díjmentes SMS szolgáltatás igénybevételével is értesülhetnek az ügyfelek. Az ügyfelek kényelmét elősegítendő lehetőség van ügyfél-regisztrációra, illetve online időpontfoglalásra is a Kincstár honlapján keresztül.

Az értékesítési pontok mellett a Kincstár országos rendezvényeken is jelen van a kincstári állampapír forgalmazás megismertetése, népszerűsítése érdekében. A rendezvényeken lehetőség számlanyitásra is; a szülők, hozzátartozók például Start-értékpapírszámla nyitással gondoskodhatnak gyermekük jövőjéről.

Az értékesítési pontok elérhetőségéről, a rendezvényekről, valamint az állampapír-forgalmazás részleteiről tájékozódjon honlapunkon!”

Forrás:
Új állampapír értékesítési pontokat nyitott a Magyar Államkincstár; Magyar Államkincstár; 2015. január 29.