Skip to main content
gazdaságközigazgatási informatikaterületfejlesztés

Jelentős informatikai projekteket indított a Magyar Államkincstár

Szerző: 2015. június 5.No Comments

„A Magyar Államkincstár jelentős informatikai projekteket indított a közelmúltban, ezek közül a legfontosabb a kincstári számlavezető rendszer megújítása – nyilatkozta Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke abból az alkalomból, hogy a Magyar Államkincstár kétnapos szakmai találkozót szervezett a Szlovák Államkincstár vezetőségének részvételével Budapesten. Dancsó József elmondta: ezek a projektek azért kiemelt jelentőségűek az egész ország számára, mert több tízezer milliárd forint, a teljes magyar pénzforgalom 24 százaléka a Magyar Államkincstáron keresztül bonyolódik. Egy másik jelentős projekt részeként az államkincstár megújítja, átalakítja az illetmény-számfejtési rendszerét, mivel a központi költségvetési intézmények mellett az úgynevezett alkotmányos fejezeteknek, így például az Alkotmánybíróságnak, a bíróságoknak, az Országgyűlés Hivatalának, a köztársasági elnök hivatalának is csatlakozniuk kell az államkincstári rendszerhez.

Az államkincstár elnöke elmondta: az önkormányzatok számára olyan új szolgáltatásokat akarnak indítani, amelyek révén bizonyos modulokon keresztül az önkormányzatok közvetlenül kapcsolódnának egy központhoz, amely a helyi adók elszámolásával, a könyvelési szolgáltatások nyújtásával, iratkezeléssel, nyilvántartásokkal segítené a helyhatóságok munkáját. Ehhez a projekthez Pest megyében 55 önkormányzat csatlakozott, a projekt első körben most zárul le június 30-án. A tervek szerint ezt a nyilvántartási rendszert országosan ki akarják terjeszteni az önkormányzatok számára – mondta Dancsó József.

A negyedik nagy projekt pedig egy olyan fejlesztés, amely az uniós pénzek kifizetéséhez kapcsolódik – fűzte hozzá Dancsó József. Az államkincstár elnöke jelezte, hogy emellett a kincstár a területfejlesztési operatív programban közreműködő szervezeti feladatokat is ellát.”

Forrás:
Jelentős informatikai projekteket indított a Magyar Államkincstár; SG.hu/MTI; 2015. június 5.