Skip to main content
közigazgatás: magyar

A szolnoki vasútállomáson is nyílik kormányablak

Szerző: 2015. augusztus 4.augusztus 9th, 2015No Comments

„Jelenleg két kormányablak működik a Szolnoki Járási Hivatal területén, de a jövőben ügyintézési pont lesz a városi vasútállomás épületében is. A Rádió Orienten Bozó Andrea, a Szolnoki Járási Hivatal vezetője elmondta, hogy a régióban folyamatosak a kiemelt beruházások: fedett hangárt kap a Repülő Múzeum, megépült az AGÓRA Kulturális Központ és rövidesen megújulnak a Tisza-tó körüli templomok is.

A Szolnoki Járási Hivatal illetékességi területéhez több tízezer, a megye majd egyharmadát kitevő állampolgár tartozik. Bozó Andrea elmondta, a központi járási hivatalon belül három kirendeltség is működik, míg a kistelepüléseken ügysegédek dolgoznak. Hozzátette, két kormányablakuk van: az első 2014 áprilisában, míg a második ez év július közepén nyílt Szolnok városában.

„Az integrált hivatalok látogatottsága magas, az ügyfelek szeretik az új ügyintézési helyszíneket” – kiemelte, az állampolgárok kényelmét gyermeksarok, akadálymentesített fotobox, valamint csúcsidőhöz igazított nyitva tartás növeli. Hozzátette, az ügykörbővítések miatt további ügyintézési pont nyitását tervezik a szolnoki vasútállomás épületében.

Elengedhetetlen az új rendszernek megfelelő eljárásrendek és a szervezeti kultúra kialakítása. A vendég a szemléletváltás fontosságát hangsúlyozta: „meg kell tanulnunk az új közigazgatási kultúrát, szemléletet.”

Már több tízezer rezsicsökkentéses adatlapot rögzítettek
Az ügyfelek szívesen töltik ki az elégedettségi és a közigazgatási rezsicsökkentéses kérdőíveket is – a hivatalvezető rámutatott, az elmúlt több, mint egy hónapban több tízezer adatlapot rögzítettek. Az állampolgárok emellett többek között a rehabilitációs ellátással kapcsolatos kérelmeket, és az igazolvány igényléseket is a hivatalban adhatják le.

Tízmilliós összeg a szociális juttatás
A szociális támogatási rendszer átalakulásával 2015 márciusától az aktív korúak ellátása a települési jegyzőktől a járásokhoz került. A hivatalvezető elmondta, ez új elnevezésekkel és jogcímek megszűnésével járt. „Közel négyezer ügyiratot vettünk át a 18 települési önkormányzattól. A foglalkoztatás helyettesítő támogatás címén utalt összeg havonta több tíz millió forint.”

Megújulnak a Tisza-tavi templomok
A járási hivatal illetékességi körébe tartozik a megye kiemelt beruházásainak engedélyezése. Bozó Andrea a futó projektek közül példaként egy citromsavat előállító üzemet, az egészséges ivóvizes beruházásokat, a Repülő Múzeum felújítását, egy kulturális központ kiépítését, valamint 10 Tisza-tavi templom felújítását emelte ki. Hozzátette, emellett söráriumot alakítanak ki a polgármesteri hivatal pincéjében és a megye fontosabb forgalmi útjai is megújulnak.”

Forrás:
A szolnoki vasútállomáson is nyílik kormányablak; OrientPress; 2015. augusztus 4.