Skip to main content
energiagazdaságközigazgatás: magyartechnika

Minden, amit a fenntartható településfejlesztésről tudni kell

Szerző: 2015. augusztus 16.No Comments

„Települési szintű energiahatékonyság, pályázatok és fejlesztések előkészítése, élhető városok és útkeresés a kistelepülések energiaracionalizálásában: korunk egyik legnagyobb kihívása a helyi döntési rendszerek fenntarthatósági irányba állítása.

Ebben kíván segítséget nyújtani a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) által szervezett egész napos Fenntartható településfejlesztés konferencia, amely szeptember 16-án várja az önkormányzatok vezetőit, képviselőit, klímapolitikával foglalkozó szakembereket és minden érdeklődőt.

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete, mint a környezettudatos építés hazai szakembereit tömörítő szervezet szakmai segítséget ajánl fel az önkormányzatok számára, településük fenntartható, klímabarát és energiatudatos akcióprogramjának kidolgozásában.

Ennek jegyében rendezi meg szeptember 16-án a Fenntartható településfejlesztés konferenciát, amelyen a terület mértékadó szakemberei elméleti és gyakorlati szempontból is körüljárják a témát. Beleznay Éva építész, várostervező, HuGBC alelnök az önkormányzati energiahatékonyság programjavaslatról beszél a hallgatóságnak, Ongjerth Richárd, MUTK, HuGBC társult tag a Polgármesterek Szövetsége által kezdeményezett Fenntartható Energia Cselekvési Terv (SEAP) részleteibe vezeti be a hallgatóságot, de a számos további prezentáció során hallhatunk az energiahatékonysági beruházásokról éppúgy, mint az autonóm településekről vagy fenntartható óvoda- és iskolafelújításokról.

A konferencia időpontja: 2015. szeptember 16.
A konferencia helyszíne: Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata
Cím: 1113 Budapest, Zsombolyai utca 5. Földszinti nagyterem
Szervező: Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részletes program és regisztráció itt.
Szintén szeptemberben pedig ismét érkezik a Green Walk nyílt nap sorozat! Számos újdonsággal, immár menetrendszerűen várja az érdeklődőket a nemzetközi Fenntartható Építés Hete alkalmával a programsorozat, amelyről részletesen itt olvashatunk.

További programokról, képzésekről és az Egyesület tevékenységéről részletes információ itt:
HonlapFacebookLinkedInTwitter

Forrás:
Minden, amit a fenntartható településfejlesztésről tudni kell; Magyar Urbanisztikai Társaság