Skip to main content
közigazgatás: külföldönközigazgatás: magyar

„Fókuszban a közbeszerzések” – ÁSZ konferencia november 19-én

Szerző: 2015. november 16.No Comments

„2015. november 19-én, „Jó gyakorlatok! Fókuszban a közbeszerzések és az uniós források felhasználása” címmel rendez szemináriumot az Állami Számvevőszék. A szakmai esemény a közbeszerzéseket érintő hazai és nemzetközi tapasztalatokba, valamint ezzel összefüggésben az európai uniós források felhasználásának jó gyakorlatiba enged betekintést.

Az Állami Számvevőszék küldetése, hogy szilárd szakmai alapokon álló, értékteremtő ellenőrzéseivel előmozdítsa a közpénzügyek átláthatóságát. Ennek érdekében 2010-ben létrehozta a „Jó gyakorlatok” szemináriumsorozatot. A szakmai események célja az ellenőrzési tapasztalatok megosztása, a közpénzekkel gazdálkodó szervezetek működésének fejlesztése, ezáltal a jó kormányzás támogatása.

Az ÁSZ legutóbb október 16-án rendezett „Jó gyakorlatok” szemináriumot. A rendezvény az önkormányzati közszolgáltató cégek ellenőrzési tapasztalatairól nyújtott átfogó tájékoztatást. A szemináriumon előadást tartott Domokos László; Németh Lászlóné; Szita Károly; Dr. Horváth Margit; valamint Dr. Kovács Ferenc és több önkormányzati közszolgáltató társaság vezetője. Az esemény második feléről egy cikkben adtunk tájékoztatást, melyről ide kattintva bővebben is olvashat.

Fókuszban a közbeszerzések és az uniós források felhasználása
A november 19-i „Jó gyakorlatok” szeminárium tervezett előadói: Domokos László, az ÁSZ elnöke; Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter; Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke; Ramón J. Núnez Gamallo, a Galíciai regionális ellenőrző iroda munkatára; Anthony Barrett és David Rees, a Wales-i regionális ellenőrző iroda munkatársai; Dr. Gál Nóra jogi osztályvezető, valamint Dr. Pulay Gyula felügyeleti vezető.”

Forrás:
„Fókuszban a közbeszerzések” – ÁSZ konferencia november 19-én; Állami Számvevőszék; 2015. november 5.