Skip to main content
közigazgatás: magyar

Egy ötéves program a közigazgatás átszervezése

Szerző: 2016. február 13.No Comments

„Egy ötéves program a közigazgatás átszervezése, egyértelmű a cél, kevesebb hivatal és kevesebb bürokrata. Abban az elavult rendszerben, amit örököltünk, sok a teendő. Szét kell választani a feladatokat, amelyeket az államnak mindenképp el kell látnia. Például a hatósági-végrehajtási feladatokat azoktól a kutatási feladatoktól, melyeket egy egyetem, vagy más független intézmény is elláthat. Ez zajlik most – jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 Ma reggel című műsorában.

Sok-sok szkeptikus megnyilatkozást lehetett hallani az elmúlt években, például a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség átalakítása kapcsán. Ez az elmúlt két év sikeresen megvívott feladata volt. A minisztériumokba tagolva egy hatékonyabb, célszerűbb rendszer jött létre, mely segítheti az uniós forrásfelhasználást – tette hozzá.

Elismerte, az átszervezés következménye lehet, hogy kevesebben fognak majd dolgozni ezeken a területeken, de szerinte az országban sok helyen már olyan strukturális munkanélküliség van, melynek köszönhetően a jól képzett szakemberek el fognak helyezkedni. Ez ütemezetten és szervezetten a magyar gazdaság javát szolgálja majd – szögezte le…”

Forrás:
Kovács Zoltán: érzik a magyarok a veszélyt; Híradó.hu; 2016. február 12.